Да Хун Пао — найзнаменитіший улун із гір Уі провінції Фуцзянь. Він отримав статус імператорського чаю при династії Юань (1271-1368), і з тих пір займає позицію лідера в категорії улунів. Виробляється в мінімальній кількості, що підвищує його цінність і унікальність, оскільки вирощують чайне листя тільки на чотирьох кущах.
Купити Да Хун Пао - придбати особливий улун, що відрізняється підвищеною ферментацією. Листя готується та обробляється за спеціальною технологією, що дозволяє створити напій відразу з декількома сортами. Для нього характерний світло-коричневий відтінок, який неначе грає «золотом», глибокий і насичений аромат із нотками сухофруктів. Смак досить неоднозначний: для одних це наявність фруктового або карамельного післясмаку, для інших – нагадування смаку смаженого насіння.
Перш за все, китайський чай має в своєму розпорядженні величезну кількість цінних мікроелементів і вітамінів групи В, К, Е, D і С. У вишуканому напої знаходиться магній, кальцій, залізо, фосфор, селен, марганець, йод, танін та кофеїн. Чинить психологічний і потужний загальнозміцнюючий вплив на людину.
Також купити Да Хун Пао потрібно за такі цінні властивості:
Після чаювання можна відчути легкий п'яний ефект і легкість, тому напій часто вживається перед медитацією.
Щоб не потрапити на підробку і купити справжній китайський улун, слід пам'ятати такі рекомендації:
Ці прості правила допоможуть вибрати та придбати улун Да Хун Пао високої якості.
Для приготування запашного напою необхідно використовувати лише скляний чи глиняний чайник. Пропорції: на 2/3 ємності потрібно 1/3 чайного листя. Вміст кип'ятиться на вогні. Перша рідина при появі легких бульбашок зливається з чайника і змінюється на свіжу воду. Після повного закипання відвару потрібно почекати ще 20-25 секунд, зняти з вогню і настоятися 2-3 хвилини.
Обов'язково зберігайте улун у герметично закритій тарі, у темному місці при кімнатній температурі. Ємність вибирайте із глини, фарфору або дерева. Як альтернатива підійдуть і мішечки з тканини. Якщо порушити норми зберігання, тоді листя може втратити свої корисні властивості та насиченість смаку.